Ново

Новиот iPhone може да се отвори и ако ептен личиш на мајка ти

Мајка си купила од новиот iPhone X за кој Епл вели дека има софтвер за препознавање кој не дозволува да го отвори никој друг освен сопственикот. Епа iPhone не ги разликува лицата меѓу мајката и синот и дозволува и синот да го отвори.

Фонтана во автобус на ЈСП со број 74

Кога мислевме дека старите автобуси отидоа во историја, испадна дека се излажавме, тие се уште возат низ скопските улици. Ова е видео од автобус со број 74, кој има една нова ствар, фонтана која извира од подот. Иновација нема што. Ако Рим има Фонтана ди Треви, Скопје има Фонтана ди Автобуси.

Ептен популар