Ново

Фчерашни Новости дознава како функционира софтверот за прераспределба на судии

Нова епизода на „Фчерашни новости“. Еве што ќе гледаме во недела од 20 часот на „Телма“ телевизија:

- Фчерашни открива: Кој е следниот Македонец што ќе се исели во странство ?

- Фчерашни истражува: Како функционира софтверот за прераспределба на судии

- Неверојатно: Возбудлива недела за македонскиот спорт

- Фчерашни интервју: Евтината струја влезе во секое домаќинство

Гледајте „Фчерашни новости“ оваа недела од 20 часот на „Телма“.

„Меморија“ во „Еден на Еден“: Од концерти бегавме со полициска придружба

„Сме се враќале боси од свирка, ни скубале коса, ни врзувале патики...“. Подгответе се за вечер полна со неверојатни и смешни приказни заедно со легендите на македонската музичка сцена „Меморија“. Перо Камиказа и Поце Икономов кај Жаре во „Еден на Еден“ зборуваат за времињата кога се живееше за и од музиката.

Пред нивниот голем концерт, гледајте ги „Меморија“ на „Еден на Еден“ во недела, 5 ноември, со почеток од 18.50 часот на „Канал 5“.

Ептен популар