Ново

Њујорчани се соблекоа по гаќи сред зима

Њујорчани имаат некоја традиција во која се соблекуваат по гаќи и така се шетаат низ метрото. Дури ни ниските температури и снегот не ги премисли во својата идеја. Би направил вакво нешто кај нас, ако имавме метро де?

И во Данска се изненадени од снегот

И Данците оваа зима се изненадени од снегот. На сликата се гледа дека улиците не се пипнати воопшто, ама затоа патеките за пешаци и велосипеди се ичистени. Данците веруваат дека ако го загадуваш воздухот, сам треба да си го ичистиш патот.

Ептен популар