Ново

Се појавија и видеа од земјотресот што го погоди Скопје

На јутјуб веќе се појавија неколку видеа од луѓе кои се нашле затекнати за време на земјотресот во Скопје, кој изнесуваше 5,3 степени според Рихтеровата скала. Едното видео е од самопослуга во која вработена е затекната од земјотресот додека ги реди напитоците.

Другото видео е од проба на оркестар во кој учествуваат и странски музичари.

Птиците го чуствуваат земјотресот пред да се случи

Видео од земјотрес во Америка кој покажува како реагирале птиците неколку секунди пред да се случи земјотресот. Плавата боја е наглиот лет на птиците, за кои се претпоставува дека ги почуствувале вибрациите и затоа изреагирале така.