Следно

Сами си создаваме проблеми

Човековиот мозок и покрај тоа што е најсовршен орган, има свои маани. Една од тие е што сам си создава проблеми. На пример, човеков треба да стави рака во картонска кутија и да погоди што има внатре. Мозокот му создава беспотребен страв од непознатото.
 

 

Коментари