Следно

Каде се ќе се употребува новата национална придавка?

Со промената на името од Република Македонија во Република Северна Македонија, институциите на државата исто така го сменија името од македонски во национални. Фчерашни открива како таа придавка ќе се употребува и во секојдневните места исполнети со народ, попознати како кафана.

Од другите побитни вести во Фчерашни Новости издвојуваме:

- Кој го следи претседателскиот кандидат Стево Пендаровски и зошто претседателскиот кандидат Гордана Силјановска Давкова снима видеа со мобилен?
- Зошто се видоа Зоран Заев и Христијан Мицковски на Прочка и што си кажаа?
- Што се и фали на државава?


Додека се спрема новата епизода на „Фчерашни Новости“, ѕирнете ги на фејсбукинстаграм или fn.mk

Коментари