Следно

Кога нема да се врати ни за Божиќ

Божиќ или Божик е годишното време кога сите се враќаат дома во своето родно огниште. Но има такви и кои дури и тогаш одбираат да останат подалеку од својата родна куќа. Тоа е тажно, многу тажно. Уште потажно е што секогаш има некој кој нестрпливо ги чека.

Коментари