Следно

Дали е подобро да си во врска само со една или повеќе личности?

Некои преферираат врска само со една личност или моногамија, додека пак на други не им е проблем да имаат повеќе врски одеднаш, но што е подобро и зошто? Порано луѓето не биле воопшто моногамни, но со полигамија се ширеле многу сексуално преносливи болести, па луѓето одлучиле дека е подобро кога имаат само еден партнер. Дали е така и денеска?

Коментари