Следно

Прво спасување со помош на дрон

На крајбрежјето на Австралија се случи прво спасување на сурфери со помош на дрон. Сурферите ги понела струјата и поради големите бранови не можеле да допливаат назад на брегот. Со помош на дрон им беше дадено помагало за пливање со кое потоа успеаа да се извлечат на сигурно.

Коментари

Ептен популар