Следно

Како помина Водици во село Болно

Водици или Богојавление е еден од најголемите христијански празници кој се празнува низ цела Македонија. Да погледнеме како помина празникот во село Болно, Ресен.

Во некои места, како Смилево на пример, капачите имаа помош и од публика за да го најдат крстот.

Коментари