Како помина Водици во село Болно

Водици или Богојавление е еден од најголемите христијански празници кој се празнува низ цела Македонија. Да погледнеме како помина празникот во село Болно, Ресен.

Во некои места, како Смилево на пример, капачите имаа помош и од публика за да го најдат крстот.

Полициска загатка на денот

Има знак за забрането лево и свети портокалово светло, дали е дозволено таксист да сврти лево? За двајцата полицајци на раскрсница прашуваме.

*Фото: Џото

Ептен популар